ofgv header splash
 
Video: Sociaal jaarverslag 2014
ofgv

Beeld zegt meer dan honderd woorden. Het sociaal jaarverslag 2014 van de OFGV wordt u daarom in de vorm van een filmpje aangeboden. Dit jaar is gekozen om een aantal OFGV’ers in beeld te brengen en aan het woord te laten over sociale thema’s. Feiten, cijfers, Het OFGV Werken, vitaliteit en medewerkersontwikkeling: allemaal onderwerpen die aan bod komen in deze kleurrijke presentatie.

Kijk verder >>

Stagedag bij de OFGV

Wethouder van der Es van Zeewolde heeft woensdag 10 juni stage gelopen bij de OFGV. Een dag stagelopen bij de OFGV is door directeur Paul Schuurmans aangeboden aan de OFGV bestuurders. Wethouder van Es was de eerste die er dit jaar gebruik van heeft gemaakt.

 

Wethouder Wim van der Es: ‘Mijn stagedag bij de OFGV was interessant en inspirerend. Het programma was zeer divers. Ik heb met diverse vakspecialisten gesproken en meegelopen. Dit gaf mij inzicht in het brede werkterrein van de OFGV. Het was mooi om te zien dat de medewerkers trots zijn op hun werk en daar met groot enthousiasme over vertellen. Al met al was het een geslaagde dag.’

Lees verder >>

Gebruik doordrukformulieren stopt

Het gebruik van doordrukformulieren voor de registratie van bevindingen bij controles stamt uit de tijd waarin de OFGV nog geen gebruik maakte van SquitXO. Inmiddels werken we al enige tijd met SquitXO. De toezichthouders van de OFGV genereren daarom nu controlebrieven via SquitXO in plaats van gebruik te maken van doordrukformulieren. Dit zorgt voor een kortere doorlooptijd en op deze manier ontvangen onze partners kwalitatief juiste brieven.

Presentatie MBO College Almere
ofgv astbest

Op dinsdag 10 juni hebben medewerkers van de OFGV, Hans Oude Ophuis (toezichthouder) en Alex Bouman (medewerker Expertise), een presentatie verzorgd op verzoek van enkele studenten van de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid aan het MBO College Almere.

De presentatie ging over de werkzaamheden van de OFGV, werkwijze van bodemenergiesystemen en vergunningverlening in het kader van de Waterwet. Het was een geslaagde ochtend vonden zowel de studenten als de medewerkers van de OFGV.

Lees verder >>

 
Omgevingsdienst NL lanceert Kennisnet

Vanaf 1 juni is Omgevingsdienst Kennisnet officieel live. Kennisnet is een initiatief van Omgevingsdienst NL. Het is een afgeschermde en digitale samenwerkingsomgeving voor alle medewerkers die werken bij een omgevingsdienst of een daarmee samenwerkende overheidsinstantie. Via Omgevingsdienst Kennisnet kan informatie worden gedeeld en uitgewisseld over het vakgebied. Daarnaast is er een profielenboek te vinden om snel en gemakkelijk collega’s en hun expertises te kunnen vinden.

Zwemwaterkwaliteit Flevoland goed

Tropische hitte afgelopen maand bij het Fantasiastrand in Almere. Ondanks dat we dit zwemwaterseizoen al een paar tropische dagen gehad hebben, is de zwemwaterkwaliteit overal nog uitstekend. Maar niets is zo veranderlijk als het weer en daarmee ook de kwaliteit van het water.

Check daarom altijd even de zwemwaterkwaliteit op www.zwemwater.nl voordat u een verkoelende duik neemt.

ibis-ofgv
Publicatie artikel uitwisseling bodemdata

Axel Roeten, beleidsadviseur bij de OFGV, heeft een artikel geschreven voor het tijdschrift Bodem waarin het proces van uitwisseling van bodemdata wordt beschreven.

Lees verder >>

Palingstropers betrapt op Eemmeer

Op zondagmorgen 14 juni zijn door inspecteurs van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV), de NVWA en de politie, twee mannen uit de gemeente Bunschoten betrapt terwijl ze paling stroopten op het Eemmeer.

Het vistuig en de vangst (44 palingen) zijn in beslag genomen. Tegen de beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

 

 
Linked-in-ofgv twitter-ofgv facebook-ofgv

Nieuwsflits 10 • juni 2015 • Copyright © 2015 OFGV • Voor de webversie klik hier
Botter 14-15 • Postbus 2341 • 8203 AH Lelystad • T 088 6333 00 • info@ofgv.nlofgv.nl